業界最大級の高価買取!

Adakah nilai aset menaik? Perubahan harga emas dan jumlah keseluruhan. | JEWEL CAFÉ Malaysia

Pergerakan harga emas

Harga emas berubah secara secara berurutan dan tidak berterusan. Ianya mula melambung secara beransur-ansur sekitar tahun 2003, dan pada tahun 2015 harga emas melambung sekitar 3.3 kali.

Jumlah pengeluaran emas

Didalam sejarah kemanusiaan, jumlah penghasilan emas yang dijumpai dikatakan sekitar 170,000 tan, yang kebanyakannya ada. Namun jumlah keseluruhan yang telah digali di seluruh dunia dalam jangka waktu yang panjang kini hanya tinggal sebanyak 3.5 cawan yang penuh dengan kolam renang Olimpik. Bekalan semasa adalah sekitar 4,000 tan, menjadikan jumlah yang terhasil adalah pada kadar sekitar 2,500 tan setiap tahun dan 1,500 tan dapat dikumpulkan dari proses kitar semula emas.

Penggalian emas

Dikatakan terdapat 70,000 tan kawasan masih tertanam dalam tanah, tetapi kebanyakannya adalah di dalam keadaan yang susah untuk digali, oleh sebab itu kita tidak dapat menjangkakan jika pengeluaran dapat dinaikkan pada masa akan datang. Oleh itu, pengitaran semula emas adalah perlu bagi menampung jumlah penghasilan sehingga kini. Kos melombong emas adalah meningkat di seluruh dunia, lebih kurang 4 kali ganda lebih tinggi berbanding 20 ke 30 tahun lepas. Purata kandungan emas didalam bijih emas adalah sebanyak 5 gram per tan, jadi ini dapat disimpulkan hasil perlombongan adalah lebih kecil berbanding kos. Sebaliknya, produk seperti komputer dan telefon bimbit mengandungi sebanyak 200 gram emas per tan. Peratusan ini adalah 40 kali ganda dari kandungan bijih emas.

Penggunaan emas

60% ke 70% penggunaan emas adalah untuk barang kemas, manakala untuk perindustrian dan pelaburan masing-masing hanyalah sebanyak 15% ke 20%.

Emas adalah aset

Pengguna juga turut sedar tentang nilai tinggi logam berharga dan emas. Memandangkan jumlah warga emas berumur 65 tahun dan ke atas dijangka meningkat dimasa hadapan, berkemungkinan perlu memikirkan bagaimana untuk menukarkan emas dan logam berharga yang ada ditangan kepada tunai. Jewel Café menyediakan penilaian percuma untuk emas dan logam berharga, jadi disarankan anda membuat penilaian sewaktu pasaran harga emas tinggi.

To learn more about the Key-Terms when buying with Jewel Cafe
Click
Here
Play Now With A Chance To Win Up To 10% Purchase Price Up Coupon
Seasonal Limited Roulette!
page top
page top