Cara-cara Mengenalpasti Ketulenan Barangan Berjenama dalam Kategori Tas Tangan dan Dompet | JEWEL CAFÉ Malaysia

Date Updated: August 18, 2022

Cara-cara Mengenalpasti Ketulenan Barangan Berjenama dalam Kategori Tas Tangan dan Dompet | JEWEL CAFÉ Malaysia


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia mengenai beg tangan berjenama, yang merupakan fesyen mewah dan ia bukan sekadar wang; ia juga mengenai kemasyhuran dan kuasa yang menyertainya.


women

Wah! Saya sangat teruja untuk mengetahui lebih lanjut.


women

Itu baru permulaan pengenalan mengenainya, anda boleh membaca artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!


Barangan berjenama seperti tas tangan dan dompet sering mempunyai barangan tiruan, terutamanya bagi produk berjenama terkenal (peredaran lebih tinggi), yang mana lebih mudah dihasilkan dalam jumlah yang besar oleh kumpulan (barangan) palsu. Bagaimanakah cara untuk mengetahui ketulenan sesuatu barang samada barang tersebut original ataupun palsu?

Tas tangan atau dompet yang diperbuat daripada kulit atau kanvas mudah dibezakan ketulenannya

Dompet dan tas tangan yang diperbuat daripada kulit atau kanvas lebih mudah untuk dikenal pasti berbanding jam tangan. Produk yang diperbuat daripada bahan organik seperti kulit dan kain, mudah untuk dibezakan dan dikenalpasti. Bahan organik perlu melalui banyak proses sebelum terjadinya sesuatu produk. Perbezaan terbesar antara yang asli dan tiruan ialah sentuhan, jahitan dan logo. Di samping itu, terdapat juga beberapa bahagian lain yang perlu dikenalpasti sebelum menentukan sesuatu barang sama ada tulen atau tiruan.

Apakah bahagian yang kelihatan seperti palsu?

●Barang tiruan dalam produk daripada kulit adalah kulit tiruan yang digunakan secara menyeluruh atau sebahagian. Oleh itu, deria bau boleh digunakan untuk mengenal pasti kandungan bahan kimia atau memeriksa tekstur pada kulit dengan teliti. Jika anda sudah biasa dengan barangan kulit, anda boleh membezakan sesuatu barang dengan mudah hanya melalui sentuhan. Untuk bahan yang mengunakan kanvas pula, jahitan yang tidak kemas adalah ciri ciri bagi perbezaan barangan tiruan dan sentuhan pada barangan tersebut berasa kasar.

●Perbezaan jahitan dari kain atau barang kulit adalah kaedah termudah untuk mengetahui kesahihan sesuatu barang dan pada amnya mudah untuk menilai dengan pantas di kedai barangan terpakai. Barangan replika juga mempunyai kualiti benang yang tidak kemas dan jarak antara benang akan lebih besar.

●Perbezaan cetakan logo pada setiap logo jenama juga perlu diperhatikan dan diperiksa dengan teliti, seperti pengurangan huruf, perbezaan antara tinggi dan lebar, jarak antara huruf, dan lain-lain, semuanya unik dan mempunyai standard tersendiri.

Setiap jenama mempunyai perbezaan tersendiri antara yang asli dan yang palsu!

Sekiranya palsu, ia dapat dibezakan dengan bahan berkualiti rendah. Tetapi jika anda ingin menilai barangan yang asli, anda harus mempunyai pengetahuan yang tinggi tentangnya. Secara amnya, sentuhan produk yang paling asli mestilah bagus, tetapi bagaimana sebenarnya sentuhan yang baik ini bergantung pada pengalaman anda yang kerap memegang dan memerhati barangan asli. Jenama yang berbeza mempunyai titik perbezaan sesuatu barang dan bagi membezakan antara yang sahih dan yang palsu dan ia perlu dijadikan rujukan untuk dinilai.

Sebagai contoh, nombor penghasilan barangan Louis Vuitton boleh didapati di bahagian produk yang tidak jelas, jika nombornya betul, ia dapat dikesan dengan ini membuatkan bahawa produk itu asli. Sebagai contoh, barangan jenama Coach yang diperbuat daripada kanvas dapat dinilai membeli jumlah jahitan dan jarak antara huruf.

Terdapat beberapa jenama tas tangan dan dompet yang mengunakan perkakasan pengeluar tertentu. Ia adalah tulen. Sebagai tambahan, jenama seperti Chanel dan Gucci mempunyai kad jaminan , kad arahan dan lain lain yang dapat digunakan untuk menentukan jenis produk tersebut adalah tulen.

Ini hanya beberapa contoh. Pendek kata, jenama yang berbeza perlu membuat surat-menyurat yang berbeza. Penilai akan memeriksa bahagiannya dengan teliti. Akhirnya, kami akan menggunakan pengetahuan profesional kami untuk membuat penilaian terakhir.

Sentuhan dan pemahaman sesuatu produk barangan asli adalah paling penting

dilaburkan dan usaha untuk memilikinya. Sering dikatakan juga, “Orang yang mengetahui tetang keaslian barang akan mengetahuinya jika mereka melihat dengan teliti.” Ini adalah betul.

Produk asli dijual di butik, tetapi bagaimana orang boleh mengelakkan membeli barang palsu semasa membeli produk berjenama?

Sudah tentu anda mempunyai pengetahuan mengenai produk asli dari produk berjenama kegemaran anda. Sekiranya anda telah menyentuh semua jenis produk asli dengan perasaan dan deria sentuhan anda sendiri, walaupun anda tidak mempunyai pengetahuan profesional, anda dapat dengan mudah mengesan “Huh, mengapa peliknya?” Sekiranya anda tidak berpeluang menjumpai item berjenama, anda boleh membaca majalah produk berjenama dan memerhatikan jenama kegemaran anda setiap hari. Pengetahuan bagi sesuatu produk akan berubah secara beransur-ansur. Anda akan kerap memerhatikannya kerana anda menyukai produk tersebut! Ini bukan hanya untuk mengelakkan membeli barang palsu, tetapi mungkin juga cara untuk kita mengetahui tentang jenama kegemaran kita.


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Luxury items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!