Bagaimanakah penilaian harga pembelian untuk jam tangan berjenama Raja”Rolex” dibahagikan? | JEWEL CAFÉ Malaysia

Date Updated: August 18, 2022

Bagaimanakah penilaian harga pembelian untuk jam tangan berjenama Raja”Rolex” dibahagikan? | JEWEL CAFÉ Malaysia


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia mengenai jam tangan berjenama! Jam tangan mewah ialah aksesori gaya hidup, potensi pelaburan dan dibina untuk bertahan lama.


women

Memang menarik, bagaimana saya tahu lebih lanjut tentang jam tangan mewah?


women

Anda akan mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan mewah dengan membaca artikel di bawah.


Sewaktu membeli jam tangan berjenama, yang paling banyak mendapat sambutan pelanggan adalah jenam Rolex. Tidak ada keraguan bahawa ia adalah jam tangan berjenama dengan permintaan paling tinggi (orang yang menginginkannya) dan peredaran barang terbesar tetapi ada perbezaan besar dalam harga pembelian bergantung pada keadaan. Kali ini, kami ingin membincangkan beberapa perkara dalam penilaian seperti “Dari mana harganya?” untuk Rolex (selain dari penilaian kesahihan).

Pertama dan terpenting adalah kerosakan, dengan atau tanpa kerosakan dan tahap kerosakan.

Perkara pertama adalah kebolehgunaan keseluruhan, tetapi kerana ia hampir keseluruhan produk logam, kita cenderung menganggapnya sebagai “kebolehgunaan serta sedikit kerosakan”. Pertama, kita dapat melihat berapa banyak kerosakan yang terdapat dari gelang ke badan.

Terdapat pelbagai tahap kerosakan. Tidak ada masalah jika ia berlaku secara semula jadi kerana penggunaan harian dan cukup kecil. Walau bagaimanapun, nilainya akan sangat terpengaruh jika ia mencapai tahap seperti kemek yang dibuat dengan memukul benda keras. Selain itu, kaca depan (bahagian lutsinar yang menutup dail) tidak dapat kita perhatikan mengenai bahagian kerosakan, terutama bahagian yang menyentuh bahagian tepi. Ini akan menjadi titik tolak jika ada kerosakan di sini.

Selain itu, ini bukan mengenai kerosakan sahaja, tetapi tahap pemakaian gelang juga merupakan titik penilaian yang dapat dilihat dan mudah dinilai. Sekiranya anda menggunakannya untuk waktu yang lama, apa yang disebut “kerosakan” (longgar) akan berlaku dan jurang antara gelang akan mengembang. Perbezaannya adalah bahawa ia tidak akan tahan walaupun kita meletakkannya di sisi. Ini akan mempengaruhi nilainya.

Periksa titik untuk bahagian kecil

Oleh kerana jam tangan Rolex adalah mesin ketepatan, keadaan dan pergerakan bahagian kecil akan dipertimbangkan pada masa penilaian.

• Adakah pergerakan mahkota sisi dan butang tekan lancar? Bergantung pada modelnya, kami akan memeriksa apakah model tersebut dapat beroperasi dengan baik dan apakah ada ketidaksesuaian, jamming atau goyang. Terutama, bahagian mahkota di mana keadaan berubah dengan mudah kerana dikendalikan setiap hari.

• Pemeriksaan bezel. Ini adalah bahagian di sekitar dail. Sekiranya model dengan bezel berputar, cubalah memutarnya untuk memeriksa sama ada berputar dengan betul atau tidak.

• Ukur ketepatan dengan alat yang ditentukan. Bergantung pada keadaan, kami mungkin memeriksa ketepatan pergerakan bahagian dalam dengan alat yang ditentukan. Penilaian juga akan mempertimbangkan sama ada dan bila ia diperbaiki. (Dalam beberapa kes, walaupun anda mengatakannya secara lisan, kami tidak dapat mempertimbangkannya tanpa sijil.)

Apa yang perlu saya lakukan untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi?

Oleh kerana kerosakan dan keadaan bahagian tidak dapat dielakkan disebabkan oleh penggunaan harian, ada beberapa perkara yang tidak dapat dipulihkan sebelum dibeli (seperti menghapus calar). Apa yang boleh anda lakukan dalam keadaan seperti itu?

Salah satunya adalah dengan menyimpan aksesori dengan selamat dan cuba mencari sekiranya ada. Sekiranya anda mempunyai kotak dan jaminan, itu akan mempengaruhi harga penilaian. Jika tidak, harga penilaian dapat dikurangkan untuk mempertimbangkan risiko membeli produk tiruan. Seperti kata “pemilik Rolex”, adalah penting untuk bersiap sedia untuk menyimpan aksesori sebagai sebahagian daripada produk ketika anda pertama kali membelinya.

Selain itu, jika anda telah membaik pulih untuk jam tersebut, sijil dan perinciannya harus dikeluarkan, jadi kami juga ingin menilaikannya. Mungkin berbeza untuk menunjukkan bahawa kita melabur sehingga tidak kehilangan nilainya. (Tidak disyorkan untuk membaik pulih sebelum menjual kerana harganya sedikit.)

Seterusnya, lebih baik membuang kotoran dll juga (selagi badan utama tidak rosak). Mudah dilap dengan kain dan anda boleh menggunakan berus gigi untuk menghilangkan habuk dan kotoran dari gelang, juga mengubah kesan.

Selepas itu, jika anda pergi ke kedai barang terpakai setelah menyedari titik penilaian di atas dan mengetahui keadaan jam tangan anda, akan lebih senang memulakan perbualan yang lebih baik mengenai jam anda dan bagaimana penilaian ini dibuat. Harap dengan ini anda boleh ambil peluang untuk mengkaji jam tangan Rolex anda sendiri!


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Watch items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!