Apa model Terhad untuk ROLEX ? | JEWEL CAFÉ Malaysia

Date published: March 17, 2021

Apa model Terhad untuk ROLEX ? | JEWEL CAFÉ Malaysia

Rolex adalah salah satu jenama jam tangan mewah yang terkenal, tetapi ia mempunyai banyak model yang berbeza. Banyak model yang dijual dengan harga tetap tempatan, tidak terkecuali di Jepun, model ini sangat popular dengan peminat Rolex, dan oleh itu permintaannya juga tinggi. Kali ini kami akan memperkenalkan model terhad di Jepun.

Terdapat 3 jenis terhad Rolex di Jepun

Makna istilah definitif boleh dikatakan bahawa Rolex berbeza dalam ketetapan di Jepun.

1. Rolex secara rasmi mengumumkan model yang hanya terdapat di Jepun
2. Rolex adalah model terhad yang dihasilkan oleh syarikat Jepun di Jepun
3. Walaupun Rolex belum mengumumkan secara rasmi, hanya produk terhad yang dijual di Jepun

Apakah model rasmi Jepun yang terhad?

Model yang paling terkenal yang diumumkan secara rasmi oleh Rolex ialah Turnograph Japan Limited / 116263 (dikeluarkan pada tahun 2011).

Ia dipanggil model yang jarang berlaku. Ia mempunyai dail hitam dan dail putih. Hanya 300 keping dihasilkan dalam setiap warna. Ciri khasnya ialah tangan, nama model dan tarikh berwarna hijau, yang merupakan edisi terhad di Jepun. Sekiranya ia adalah model biasa, kedudukan ini berwarna merah.

Tali ini adalah model sporty yang disebut Oyster Breath, berdasarkan gabungan emas dan keluli tahan karat. Kerana jumlah pengeluaran yang sedikit, model ini benar-benar terhad.

Apakah model terhad yang dihasilkan untuk syarikat Jepun?

Ini tidak terhad kepada Jepun, tetapi hanya kepada syarikat-syarikat Jepun

〇 GIANTS memenangi pasukan besbol memperingati rolex (2012)
Ini adalah edisi terhad untuk 88 jam tangan. Ia akan menjadi Rolex peringatan bagi GIANTS baseball profesional untuk meraih kemenangan 5 tahun pada tahun 2012. Ini adalah skema warna dengan pasukan Giants Orange pada Explorer II.

〇 Matsuzakaya 400th Anniversary rolex
Ini adalah model ulang tahun ke-400 Matsuzakaya pada tahun 2011. Terdapat Hari Tarikh untuk lelaki dan Datejust untuk wanita. Kedua-duanya diperbuat daripada emas putih. Edisi terhad lelaki adalah 30 keping. Terdapat 400 berlian di dail dan yang satu pada jam 4. Ini zamrud. Ini adalah model berlian untuk wanita, tetapi untuk ulang tahun ke-400, hanya rubi atau safir yang tersedia pada jam 4. Setiap had 50 keping. Kedua-dua produk ini biasanya berharga sekitar JPY 3-5 juta di pasaran.

Perasmian itu belum mengumumkan secara rasmi, tetapi ia adalah model terhad Jepun

Walaupun belum diumumkan secara rasmi, model Rolex yang diketahui hanya akan dikeluarkan di Jepun adalah Oyster Perpetual / 116000 (dikeluarkan pada tahun 2008).

Kerana tempoh pelepasan yang pendek, hampir tidak muncul di pasaran, sehingga dapat dikatakan sebagai model yang jarang berlaku. Penampilannya serupa dengan Explorer I, yang dicirikan oleh 3.6.9 bahagian indeks masa adalah angka Arab, cat bercahaya putih pada dail hitam, ukurannya 36mm.

Sebagai contoh, Space Dweller pada tahun 1960 dikatakan memperingati lawatan angkasawan NASA ke Jepun.

Ramai orang ingin memiliki Rolex edisi terhad, tetapi Rolex edisi terhad di Jepun jarang berlaku, dengan jumlah keseluruhan sekitar 1.000, jadi jarang melihatnya.

Terima kasih kerana membaca.

This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!